Deze bloemkool wafels zijn perfect voor de hartige snack trek.
De Carrot Cake Protein Waffels zijn absoluut mijn favoriet. Voor de hartige trek heb ik ook broccoli-versie. (binnekort op mijn website)
Deze editie met bloemkool bevat iets meer eiwit, maar is verder lekker basic. Heerlijk met wat pittige tomatensaus, kerrie en cottage cheese.
Wafels met bloemkool
Beschrijving
Als stevig ontbijt of voor de lunch maar ik geregeld een dubbele portie. De keukenmachine doet het werk en jij hoeft alleen maar wat kruiden te kiezen.
Ik pak graag wat kerriepoeder, maar lekker basic met wat zout en peper is ook top!
Ingrediënten voor 2 bloemkoolwafels
Bereiding
-
Hak de bloemkool in stukjes en doe deze samen met het alle andere ingrediënten voor de wafels in een keukenmachine. Mix tot je geen stukjes meer ziet.
Spray het hete wafelijzer in en bak de wafels in ongeveer af.
Spray/ vet het ijzer goed in om te voorkomen dat de waffels blijven plakken.
De wafels zijn gaar als er geen stoom meer van het ijzer af komt. Dit duurt zeker 10 minuten.
Met deze mix maak ik 2 wafels.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 230kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 21g8%
- Proteïne 17g34%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
De voedingswaarde zijn zonder toppings. Ik eet deze wafels graag met wat kaas en pittige saus.