Cloud Bread

KETO Cloud Bread, koolhydraatarm brood!
pinit

Broodjes & eieren, in alle versies vind ik dit heerlijk. Ik ben geen broodfan als het aankomt op de voedingswaarde. Om toch het effect van een bammetje te hebben is dit recept voor Cloud Bread een uitkomst.

Het is wel brood, maar toch even anders. Het bevat géén gluten, is koolhydraatarm en rijk aan eiwitten.

Deze broodjes zijn 12 uur na maken het lekkerste van structuur.

Een goed recept voor de mealprep dag dus. 😉

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 15 min Totale tijd 20 minuten Porties: 1 Calorieën: 211

Beschrijving

Deze koolhydraatarme broodjes zijn hoog in vet en eiwit, en laag in koolhydraten. Erg lekker met een plakje gerookte zalm, hummus of avocado.

Ingrediënten voor één portie (voor 4- 6 broodjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije beslagkom. Klopt het eiwit met een snufje zout en baking soda tot stevige wolken.

    Je moet de beslagkom op z'n kop kunnen houden, klop niet door als het deze status heeft bereikt.

    Meng het eigeel en roomkaas samen tot een geheel zonder klontjes.

    Spatel het eigeelmengsel door de stijve eiwitten, spatel voorzichtig want de luchtigheid moet niet verdwijnen.

     

    Bekleed en ovenplaat met bakpapier en schep gelijke rondjes op de plaat. Deze lopen nog wat uit dus houd wat ruimte tussen de broodjes. 

    Bak de broodjes af in 15-25 minuten.

    Elke oven is anders, ze zijn goed als deze lichtbruin gekleurd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar afgesloten (in een zakje) in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 211
Calorieën van vet 15
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 1.97g1%
Proteïne 17g34%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Varieer er lekker op los! Met wat Italiaanse kruiden maak je het Cloud Bread hartig en perfect voor een plakje oude kaas.

Even meer zin in zoet? Voeg dan wat kaneel en ahornsiroop toe en bestrijk het Cloud Bread met wat jam. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.