Dit is één van mijn meest gegeten maaltijden, als ik dit ’s avonds eet gaat er standaard een bakje mee naar werk de volgende dag. Het is simpel, vol groente en alles met pindakaas en ei is natuurlijk heerlijk.
Gado Gado
Beschrijving
Elke editie wisselen de ingrediënten en verhouden wel met elkaar, altijd met sperziebonen, komkommer en wortel. Soms met wat aardappel, meestal niet. Vaak 2 eieren of met 1 ei en gerookte kip.
Deze Gado Gado is ook heerlijk met mijn zelfgemaakte kipsaté salade.
Ingrediënten voor één salade
Bereiding
-
Maak de sperziebonen schoon en snij ieder in drie stukken. Maak de worteltjes schoon en snij deze in plakken. Kook de sperziebonen en wortel beetgaar. Gooit het hete water nog niet weg.
Meng voor de pindasaus de sojasaus, pindakaas, sesamolie, zoetstof, en sambal samen in een kommetje. Voeg per keer een eetlepel heet water toe tot je de gewenste dikke pindasaus hebt. Roer door en proef of deze naar wens is, wat zoetstof, honing of gember is hier ook erg lekker in! Vandaag houden we het simpel.
Snij de komkommer in stukjes en de eieren in partjes.
Neem een diep bord en doe hier de wortel, komkommer, sperziebonen en eieren in.
Schenk de pindasaus over de groente en klaar is de heerlijke gado gado salade.
Voeg naar smaak koriander, lente ui, gebakken uitjes of sambal toe.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 480kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 42g15%
- Proteïne 25g50%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
I.p.v. twee eitjes is ook wat gerookte of gebakken kip heerlijk in deze salade.
Wat extraatjes als gebakken uitjes en atjar idem. ;)