Gezonde kipsaté salade

Nooit meer kant-en-klaar!
pinit

Ik kon het niet meer aanzien hoe de mr. bakjes ‘kipsaté’ op brood smeerde. Ik denk dat het percentage kip in deze bakjes schrikbarend weinig is en de andere toevoegingen wil ik niet eens zien.
Sinds ik dit maak worden er geen kant-klare kipsatébakjes meer gekocht (Al doe ik voornamelijk zelf de boodschappen). Dit recept stond al even online, maar de uitwerking en foto kon beter, bij deze.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 1 Calorieën: 384

Beschrijving

Deze kipsaté salade zit vol kip en pindakaas, de twee ingrediënten die je amper zal terug vinden in de supermarktbakjes. Vol eiwit, smaakvol en koolhydraatarm.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de kipfilet in een pan met bouillon en kook deze in 15  min zachtjes gaar.

    Haal de kip uit de pan en gooi de pan met bouillon niet weg. Zodra de kip iets is afgekoeld kan je deze met behulp van twee vorken gaan plukken.

    Doe de geplukte kip samen met de overgebleven ingrediënten in een kom en roer door. 

    Voeg naar smaak en substantie wat bouillon toe en proef of er nog wat extra sambal of ketjap bij moet.

    Klaar is je kipsatésalade!

    Voedingswaarde volledige recept 384 Kcal C.8 F.17 P.51, maar een paar eetlepels in een salade is al ruim voldoende.
Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 384kcal
Calorieën van vet 17kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 8g3%
Proteïne 51g102%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Deze mix is lekker op brood, sla-wrap (zie foto) of maak er een heerlijke gado gado salade mee.

Heb jij dit recept gemaakt?