Geroosterde tomaatjes

De geroosterde tomaten worden heerlijk zoet en vol van smaak. Lekker op een broodje, over je pasta gerecht of door een salade.
pinit

Soms heb je wel eens een bakje snoeptomaatjes waarvan je denkt, mweh. Of een emmertje wat net iets te oud is geworden. Dat zijn de tomaatjes die je niet zo prettig meer uit het vuistje eet, maar deze zijn perfect om zelf geroosterde / gedroogde tomaatjes van te maken!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 1 uur Totale tijd 1 uur
Porties: 1

Beschrijving

Elke week gaan er hier wel 2 emmers snoeptomaten doorheen, de diverse soorten en types kunnen behoorlijk in smaak van elkaar verschillen.

Natuurlijk kan dit ook met een vers emmertje cherrytomaten of  'gewone tomaten! 

Ingrediënten voor één bakje

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 150 graden. Snij de tomaatjes één keer over de lengte doormidden en leg deze in een grote ovenschaal of een diepe bakplaat. Schenk wat olijfolie over de tomaten en kruid met zout, knoflookpoeder en oregano.

  Rooster de tomaatjes 1,5 uur in het midden van de oven. Heb je minder tijd of geen geduld, na één uur zijn de tomaten half gedroogd en smaakvol.

  Heb je tijd over en wil je echt gedroogde tomaten, verlaag dan de oventemperatuur naar 110 graden en droog de tomaten ongeveer 4-5 uur in de oven. Al het vocht trek uit de tomaatjes en je houd heerlijke zoete smaak bommetjes over.

  Dit keer heb ik 600 gram tomaten geroosterd. Hiermee maakte ik twee Burrata Caprese salades.

   

Note

Ingrediënten per portie

 • 300 gr cherrytomaat
 • 100 gr burrata
 • 40 gr ijsbergsla
 • 10 gr geroosterde pijnboompitten
 • 1 kleine lepel olijfolie
  • Peper, zout, balsamicoazijn, basilicum.

De voedingswaarde per salade

466 Kcal C.15F.34 P.19

Heb jij dit recept gemaakt?