Glutenvrij bananenbrood

Een makkelijk eiwitrijk en glutenvrij bananenbrood.
pinit

Een luchtig en zoet bananenbrood zonder toegevoegd suiker. Laat het vooral niet bij één plakje maar neem ruim van dit heerlijke en makkelijke baksel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 50 minuten Totale tijd 55 minuten
Porties: 1 Calorieën: 85

Beschrijving

Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is dit bananenbrood glutenvrij.

Een lekkere luchtige en zoet brood, deze stilt je snack-trek.

Ingrediënten voor één glutenvrij bananenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 185 graden, boven en onderwarmte.

    Doe alle natte ingredienten samen in een kom. Dit zijn de bananen, eieren, cottage cheese en vanille. Pureer dit tot een gladde massa met een staafmixer of blender.

    Meng alle overige droge ingrediënten (behalve pompoenpitten) samen in een kom en roer dit tot er geen klontjes meer in het meel zitten. Voeg de beide mixen samen en roer door tot een mooie egale mix.

    Doe de mix in een cakevorm met wat bakpapier of anti-aanbakspray. 

    Leg pompoenpitten op de bovenkant en bak het bananenbrood 50 minuten in het midden van de oven. 

    Als de bovenzijde te bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

    Laat het bananenbrood goed afkoelen voor het aansnijden.

    Snij het bananebrood in plakken. Voedingswaarde per plak (1/10)
Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 85kcal
Calorieën van vet 4kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 6g2%
Voedingsvezel 2g8%
Suikers 3g
Proteïne 5g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wat walnoten of rozijnen zijn ook erg lekker door het bananenbrood. Voeg deze op het laatste toe aan het beslag voor je deze in de cakevorm stort.

 

Heb jij dit recept gemaakt?