Kruidige kwarkbroodjes

Verse broodjes voor bij de lunch. Deze eiwitrijke kwarkbroodjes staan binnen het uur op tafel.
pinit

Met dit recept maak je 4 bollen vers voor de lunch. Lekker bij bijvoorbeeld een salade met wat roomkaas en gerookte zalm.

Je kan deze bollen ook makkelijk omtoveren naar een zoete editie. Voeg dan wat kaneel, koek- en speculaaskruiden of suiker toe in plaats van de hartige kruiden hieronder. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Porties: 4 Calorieën: 175

Beschrijving

Deze bolletjes met kwark zijn snel te maken. Ze hebben geen tijd nodig om te rijzen en hoeven maar 30 minuten in de oven.

Ingrediënten voor vier kwarkbroodjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 

    Mix eerst de natte ingrediënten; dat zijn het ei, kwark en de kaas.

    Mix dan alle andere (droge) ingrediënten en kruiden hierdoorheen. 

     

    Voeg beide mengsels samen en meng dit tot een plakkerig geheel.

    Schep 4 gelijke bollen uit het beslag en verdeel deze op een bakplaat met bakpapier.

    Bak de broodjes 30 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk zijn gekleurd.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 175
Calorieën van vet 4
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 25g9%
Proteïne 11g22%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *