Nacho Bowl met vegan gehakt

Een verantwoorde bak met chips voor de lunch of diner? Yes yes, zie hier!
pinit

De Totopos nacho’s van La Morena zijn misschien niet de lekkerste en spannendste op de markt.

Als je je bedenkt dat ze echter de helft aan Kcal bevatten in vergelijking met gewone chips neem ik graag een dubbele portie van deze!

Wil je ultiem genieten en zullen die voedingswaarden je wat.. kies dan lekker traditionele nacho’s. 😉

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Kooktijd 10 min Totale tijd 10 minuten Porties: 2 Calorieën: 400

Beschrijving

Een simpele en snelle mix met vegetarisch gehakt. De gebakken paprika en gehakt kun je ook prima van te voren bereiden of als left-over meenemen naar je werk. 

Ingrediënten voor twee nacho bowls

Bereiding

  1. Snij de rode ui in dunne ringen en de paprika's in repen. Bak deze in een koekenpan wat zachter. Voeg ook het gehakt en eventueel wat extra kruiden toe. (bijvoorbeeld wat komijn- of chilipoeder).

    Neem twee diepen borden en scheur 1 romaine sla in elk bord aan stukjes.

    Verdeel vervolgens de Totopos nacho's, mais, salsa en het gehaktmengsel over de kom.

    Sluit af met wat geraspte kaas, extra rode uit (en koriander voor de liefhebber)

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 400
Calorieën van vet 8
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 41g14%
Proteïne 35g70%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wil je ultiem genieten en zullen die voedingswaarden je wat, kies dan lekker traditionele nacho's. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.