Aziatisch omelet met gerookte zalm

Dit heerlijke omelet eet ik graag als lichte lunch
pinit

Dat zalm en ei goed samengaan in een combinatie met sushi is niks nieuws. Sushi voor het ontbijt is wat ‘gedoe’.

Is dit een makkelijk alternatief?

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Totale tijd 10 minuten Porties: 1 Calorieën: 287

Beschrijving

Dit makkelijke recept is ook geschikt om vooraf al in meerdere porties te maken voor de rest van de week.

Koud of warm, dat maakt mij niet veel uit.

Ingrediënten voor één omelet met zalm

Bereiding

  1. Snipper het uitje fijn en verhit de kokosolie in een koekenpan.

    Bak de fijngesneden ui aan met wat zout, peper, knoflook en gember.

    Blus het geheel af met de rijstazijn.

    Kluts de eieren los in een kommetje en giet het mengsel over uitjes. Leg nu de gerookte zalm in stukken over het omelet.

    Vouw het norivel meerdere keren en knip het boven de pan in slierten.

    Dek de pan af en laat het omelet op een laag vuur nog ongeveer 3-5 minuten garen.

    Strooi voor het eten nog wat lente-uitjes, koriander of sriracha over je omelet en smullen maar!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 287
Calorieën van vet 17
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 6g2%
Proteïne 28g57%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.