Snicker overnight oats

De combinatie chocolade en pindakaas... Altijd een succes!
pinit

Op het sociale web zie ik vaak de oats met de harde chocolade top. (zoals het Magnum ijsje :)) Ik vind het zelf net wat lekkerder om de top zacht te houden, zo kan ik deze lekker door de oats mengen.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Totale tijd 8 uren Porties: 1 Calorieën: 334

Beschrijving

Met dit recept maak je een lekkere overnight oat variatie met meerdere laagjes.

Hou je persoonlijk wel meer van een harde chocolade laag? Smelt dan de chocolade zonder extra water en zet het bakje in de koelkast om uit te harden.

Ingrediënten voor één portie

Bereiding

  1. Meng in een potje het havermout en chiazaad. Schenk hier vervolgens de melk met het zoetstof door.

    Roer even door tot je merkt dat het mengsel iets dikker begint te worden, dit voorkomt dat de chiazaadjes aan elkaar gaan kleven.

    Zet het potje minimaal 4 uur in de koelkast. (of één nachtje)

    Meng in een schaaltje de pindakaas met 1 a 2 el heet water. Dit maakt de pindakaas wat vloeibaarder.

    Schenk dit bovenop de overnight oats.

    Smelt de chocolade wederom met 2 el heet water. Zet dit kort in de magnetron en roer door. Zodra de chocolade gesmolten is schenk je dit bovenop de pindakaas laag.

    Zet het potje nog even kort in de koelkast of val direct aan.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 334
Calorieën van vet 18
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 33g11%
Proteïne 12g24%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Door het gebruik van amandelmelk en  callebaut chocola is dit recept volledig vegan. Natuurlijk is het recept met ieder soort melk en chocolade te maken, het is ook maar net wat ik tref in de kastjes.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.