Stoofpotjes zijn makkelijk te maken en fijn om ‘achter de hand te hebben’. Als ik op een zaterdagmiddag dit stoofpotje snel maak weet ik dat het of die avond of dat weekend vast wel een moment van pas komt. Als avondmaaltijd met hummus en couscous of als dip met wat nacho’s bij de borrel.
Dit stoofpotje kan altijd!
Vegan Linzenstoofpot met Zwarte Bonen
Beschrijving
Dit vegan stoofpotje zit vol eiwit dankzij de linzen en zwarte bonen. Makkelijk te bereiden in één pan zonder al te veel spannende handelingen.
Ingrediënten voor 2 porties vegan linzenstoof
Bereiding
-
Spoel de gedroogde linzen goed af onder koud water.
Zet de bouillon en alle kruiden vast klaar naast het fornuis.
Snij de wortel in blokjes en de ui en knoflook fijn.
Zet een pan op het vuur en bak de ui en wortel in wat olie. Zodra de ui glazig is kunnen de knoflook en kruiden hierbij. Bak dit één minuutje mee, pas op dat het niet aankoekt. Voeg de tomatenpuree en de bouillon in delen toe.
Roer eerst de bodem schoon met een deel van de bouillon, voeg hierna de rest toe.
Breng het aan de kook en doe ook de gedroogde linzen in de pan. Laat dit 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Tot de linzen gaar zijn.
Doe hierna de zwarte bonen bij de linzenstoof en warm het even mee. Proef of er nog wat zout en peper extra bij moet.
Ik doe meestal van beide 1/3 theelepel.
Garneer de linzenstoofpot met wat citroensap, rode ui en koriander.
Voor een extra frisse touch en wat vers citroensap heerlijk over de stoof.
Opdieningen 2
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 391kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 45g15%
- Proteïne 22g44%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Als lunch is deze stoof een prima maaltijd.
Meer trek of een compleet diner? Eet de stoofpot dan met wat hummus, Turks brood of tortillachips.