De Hollandse pot komt hier niet vaak op tafel. Saaie gekookte groente met een berg aardappels…Ik sla graag over. De Hollandse keuken is vast hartstikke voedzaam, maar de hoeveelheid aardappelen valt nog wat te zeggen. Die zijn in dit recept weggelaten. Deze hutspot is kruidig, snel klaar en makkelijk naar eigen smaak aan te passen.
Een ideal recept voor de doordeweekse (haastige) werkdag. 😉
Oosterse Gebakken Hutspot
Beschrijving
Hollandse pot meets Asia! Lekker kruidig, snel klaar en makkelijk naar eigen smaak aan te passen.
Ingrediënten voor drie porties
Bereiding
-
Verwarm de roomboter in een grote braad of wokpan. Doe de hutspotgroente in de pan en bak dit in 10 minuten wat zachter. Voeg hierna de overige ingrediënten (behalve de toppings) toe en bak en geheel nog 10-15 minuten op een lager vuurtje door.
Roer en bak het geheel tot een smeuïge hutspot.
Eet de gebakken hutspot met wat gezouten pinda's en augurken.
Niet vegetarisch maar ook lekker; Eet de hutspot met uitgebakken bacon, kipdij of wat rookworst zoals op de foto.
Opdieningen 3
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 373kcal
- Calorieën van vet 20kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 32g11%
- Proteïne 10g20%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.