Een flinke pan soep. Altijd een succes om in de buurt te hebben. Of het nu als lunch, diner of hapje tussendoor is. Het komt altijd met veel plezier op.
De basis van deze soep is vegan. Lekker met wat zelfgemaakte broodjes, verse koriander en limoenpartjes.
Vegan rode linzensoep
Beschrijving
Ik ben dol op soep, stoofpotjes en linzen! Met dit recept maak je een lekkere maaltijdsoep vol groente.
Linzen zijn super gezond en vol vezels.
Ingrediënten voor één flinke pan
Bereiding
-
Snij de ui, wortel, peper en knoflook fijn. Spoel de linzen goed af.
Bak de wortel, ui en komijn zachtjes in de soeppan met wat olie.
Zodra deze zacht zijn de knoflook en gerookte paprika even meebakken en de pan afblussen met het azijn.
Voeg de tomaten, bouillon en linzen toe en breng het geheel aan de kook.
Laat dit 25-35 minuutjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.
Je kunt deze soep zo eten, een beetje pureren of helemaal glad pureren. Ik geef de voorkeur aan 50/50. Dikke soep met stukjes.
Strooi naar smaak wat verse koriander over de soep en eet deze met wat (zelfgemaakt) flatbread. Een lepel kokoscrème of kokosyoghurt past ook geweldig goed in deze soep.
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 268kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 26g9%
- Proteïne 21g42%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.