Vegan rode linzensoep

De L staat voor Liefde voor Linzen. Man man man wat ben ik dol op deze peulvrucht.
pinit

Een flinke pan soep. Altijd een succes om in de buurt te hebben. Of het nu als lunch, diner of hapje tussendoor is. Het komt altijd met veel plezier op.

De basis van deze soep is vegan. Lekker met wat zelfgemaakte broodjes, verse koriander en limoenpartjes. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 35 min Totale tijd 40 minuten Porties: 4 Calorieën: 268

Beschrijving

Ik ben dol op soep, stoofpotjes en linzen! Met dit recept maak je een lekkere maaltijdsoep vol groente.

Linzen zijn super gezond en vol vezels. 

 

Ingrediënten voor één flinke pan

Bereiding

  1. Snij de ui, wortel, peper en knoflook fijn. Spoel de linzen goed af.

    Bak de wortel, ui en komijn zachtjes in de soeppan met wat olie.

    Zodra deze zacht zijn de knoflook en gerookte paprika even meebakken en de pan afblussen met het azijn.

    Voeg de tomaten, bouillon en linzen toe en breng het geheel aan de kook.

    Laat dit 25-35 minuutjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.

     

    Je kunt deze soep zo eten, een beetje pureren of helemaal glad pureren. Ik geef de voorkeur aan 50/50. Dikke soep met stukjes. 

    Strooi naar smaak wat verse koriander over de soep en eet deze met wat (zelfgemaakt) flatbread. Een lepel kokoscrème of kokosyoghurt past ook geweldig goed in deze soep.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 268
Calorieën van vet 1
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 26g9%
Proteïne 21g42%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.