Vegetarische Caesar Salade

Deze keer in de vegetarische versie, gewoon voor de afwisseling.
pinit

Mijn favoriete salade, de Caesar! Koolhydraatarm en vol eiwitten. Deze keer in de vegetarische versie, gewoon voor de afwisseling.

De allerlekkerste caesar salade eet ik bij Café-restaurant de Punt te Baambrugge. Vol met kip, een eitje en alles wat er verder in hoort. Een dagje minder vlees kan nooit kwaad. Voor die dagen is dit een lekker recept, de vegetarische caesar.

Zonder kip en ansjovis, maar met lekker veel kaas en een ei.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 Calorieën: 419

Beschrijving

Mijn favoriete salade, de Caesar! Koolhydraatarm en vol eiwitten. Deze keer in de vegetarische versie, gewoon voor de afwisseling.

Ingrediënten voor twee salades

Instructions

  1. Kook de eieren en snij de sla, tomaten en rode ui in stukken. Snij ieder ei in partjes en rasp de kaas.

    Bak de vegetarische kipstukjes rondom mooi bruin in een koekenpan. 

    Neem een diep bord en doe hier een bodem ijsbergslag in gevolgd door de tomaten, rode ui, vegetarische kip, ei, kaas  en kappertjes. 

    Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en verdeel deze als laatste over de salade. 

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 419kcal
Calorieën van vet 23kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 10g4%
Proteïne 39g78%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Optioneel

  • 100 gr verse aardbeien
  • 15 gr hagelsag
  • 15 gr bramenjam

Heb jij dit recept gemaakt?