Avocado en chocolade. Deze combi zag ik hier en daar al voorbij schuiven en na lang twijfelen toch maar eens wat geprobeerd… enne nu ben ik fan. Het stond mij nog wel tegen een choco-avocado mouse te maken. Het idee dat je zoete guacamole zit weg te lepelen, kon mijn brein niet aan.
Vegan chocolade truffels
Beschrijving
Mijn kitchenaid chopper had het zwaar. Ik heb meerdere malen het mengsel weer naar de messen gedrukt en verder gemixt. Hak de chocolade en dadels daarom goed fijn om je deze ellende te besparen.
Ingrediënten voor 15 truffels
Bereiding
-
Hak de chocolade en dadels heel goed fijn!
Doe alle ingrediënten (behalve de cacao) in een keukenmixer of blender en mix tot een geheel.
Schep/spreid de mix op een klein bordje en zet deze 1 uur in de koelkast. Na het uur is deze steviger en kun je er balletjes van draaien.
Neem een kom en doe hier de cacao in. Rol het balletje in z'n vorm en rol deze hierna door de cacao.
Zet de balletjes nogmaals in de koelkast om goed stevig te laten worden.
Verbaas je vrienden en schotel ze deze truffels voor. Eerst laten raden en dan pas verklappen wat ze nu eigenlijk eten.
Opdieningen 15
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 58kcal
- Calorieën van vet 4kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 4g2%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Niet ieder soort chocolade is vegan.
P.s. op mijn instagram account staat een video van de bereiding. Gewoon leuk.