De Carrot Cake Protein Waffels zijn absoluut mijn favoriet. Voor de hartige trek heb ik een kleine variatie. Heerlijk met wat sriracha en kaas. Geen broccoli fan en ga je liever voor bloemkool. Check dan vooral ook mijn recept voor de bloemkool wafels.
Dit recept gebruik ik vaak voor een snelle thuiswerk-lunch. Alles in de mixer en in het wafelijzer ermee, de ideale snelle, voedzame en heerlijke lunch.
Broccoliwafels met kaas
Beschrijving
Alles wat met wortel smaakt, moet vast ook goed uitpakken met broccoli. Dat was het idee. Deze makkelijke wafels zijn wederom weer laag in calorieën en eiwitrijk.
Ingrediënten voor 4 wafels incl. kaas en saus
Bereiding
-
Hak de broccoli in stukjes en doe deze samen met het alle andere ingrediënten voor de wafels in een mixer. Mix tot je geen stukjes meer ziet.
Spray het hete wafelijzer in en bak de wafels in ongeveer 10 minuten af.
Spray/ vet het ijzer goed in om te voorkomen dat de waffels blijven plakken.
De wafels zijn gaar als er geen stoom meer van het ijzer af komt.
Met deze mix maak ik 4 wafels
Doe de kaas en sriracha over de wafels en tast toe!
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 493kcal
- Calorieën van vet 18kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 44g15%
- Proteïne 34g68%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Met dit recept maak ik 4 wafels, een flink bord vol. Natuurlijk kun je het recept ook door de helft doen voor twee wafels. Voor de gemiddelde eter is dit ook genoeg. Beleg de wafels ook eens met wat extra kaas, gerookte zalm of avocado.