Arepas

Maisbroodjes uit Venezuela
pinit

Deze broodjes lagen iedere ochtend in Curaçao klaar bij het ontbijt. Meestal gevuld met kip of kaas. De broodjes in dit recept zijn nog helemaal basic. Snij ze na bereiding open om te vullen naar wens. Ik eet deze broodjes zelf het liefst met wat chili in olie en gebruik ze om te dippen in de curry

De arepas vind ik niet goed te bewaren, dus eet ze snel op! 😉

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 min Porties: 4 Calorieën: 134

Beschrijving

Deze glutenvrije maisbroodjes zijn zo gemaakt. Met dit recept heb je snel een vers afgebakken broodje het eten. Lekker om te dippen in een curry of kom soep.

Ingrediënten voor 4 broodjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Neem een mengkom en doe het warme water en zout in. Roer dit water terwijl je beetje bij beetje het maismeel toevoegt. Zodra dit een deeg is geworden kneed je het even met de hand. Laat het deeg een paar minuten rusten.

    Rol hierna 4 gelijke ballen uit het deeg, druk en vorm deze plat tot 'hamburgers' van ongeveer 10 cm.

     

    Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de broodjes ongeveer drie minuten per kant op medium vuur tot ze mooi goudbruin zijn.

    Plaats de broodjes hierna 8 minuten in de oven.

    Serveer de arepas direct.

     

    Je kunt de arepas ook alleen vanuit de pan bereiden. Persoonlijk vind ik ze dan een stuk droger worden.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 134
Calorieën van vet 1
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 28g10%
Proteïne 3g6%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *