Aziatische Groentesoep met Paksoi

pinit

Een snel soepje voor de lunch! Miso is een heerlijke volle smaakmaker die goed tot z’n recht komt in deze groentesoep.

Porties: 1

Beschrijving

Als lichte lunch eet ik deze Aziatische groentesoep vaak met één ei en zonder noedels.

Bij stevigere trek kies ik voor noedels, wat kip of een extra-eitje. Atjar, nootjes of gebakken uitjes in huis? Strooi ze erop, nóg lekkerder!

Ingrediënten voor 1 flinke soep

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook en gember goed fijn. Snij de wortel in slanke reepjes en de paksoi in stukken.

    Verwarm wat olie in een soep/wokpan en bak de ui, knoflook en gember ongeveer 3 a 4 minuutjes. Als de ui wat glazig is kunnen de reepjes wortel hierbij. Zodra die zachter zijn voeg je de miso pasta en grove onderste delen van de paksoi toe. Zodra die geslonken zijn kan de bouillon en de laatste delen paksoi in de pan. Zorg dat de miso goed oplost in de soep.

    Laat het geheel even pruttelen en klaar is de snelle Aziatische groentesoep. Proef of er nog wat sojasaus bij moet. Heb je dit niet, dan kan zout natuurlijk ook.

    Serveer met een gekookt eitje en eventueel wat lente ui, noedels, nootjes of kip. 

    Bij stevigere trek kies ik voor noedels, wat kip of een extra-eitje. Atjar, nootjes of gebakken uitjes in huis? Strooi ze erop, nóg lekkerder!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 197
Calorieën van vet 6
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 18g6%
Proteïne 14g29%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Optioneel:

  • Noedels, lente ui, extra kip en/of ei

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *