Niks mis met goede basics! Een warme bak havermout gaat er ochtends altijd wel in. Maak deze havermout met een rijpe banaan, zo wordt je pap extra zoet.


Havermoutpap met banaan
Beschrijving
Doordat deze pap gekookt wordt in water, havermout en banaan is deze volledig vegan. Let bij het soort havermout op dat niet ieder soort glutenvrij is.
Ingrediënten voor 1 portie havermoutpap met banaan
Bereiding
-
Snij de banaan door de helft.
Snij de ene helft fijn en doe deze samen met het havermout in een steelpan. Schenk hier net zo veel water bij tot alles onder water staat.
Breng de pap aan de kook en laat dit +/- 7 minuten koken. Door geregeld door.
De stukjes banaan zijn nu helemaal door de zachte havermout gekookt. De substantie is lekker creamy. Is de pap nog te vloeibaar, ook dan nog even rustig door.
Schenk de pap in een kom en verdeel de kruiden, de over gebleven banaan, pindakaas en rozijnen over de pap.
Een zoete kauw? Vervang de pindakaas voor wat honing of combineer er op los.
Voedingswaarden
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 344kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 57g19%
- Proteïne 10g20%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.