Brownie fudge

Glutenvrije brownie fudge met zoete aardappel
pinit

Deze fudge brownie is nauwelijks van een echte te beuker te onderscheiden. Een heerlijke structuur, lekker zoet en vullend. Dit wil je!

Met een kleine zoete aardappel kun je dit recept ook door de helft delen en een halve portie maken. De 16 stukken zijn hard gegaan in het weekend, maar ik heb altijd de voorkeur voor kleine porties. Genoeg nieuwe bakplannen voor een volgend recept in de pijplijn. 😉

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 36 minuten Totale tijd 36 minuten
Porties: 16 Calorieën: 124

Beschrijving

Super lekkere fudge brownies! Ze zijn stevig en zacht, echt een heerlijk goedje. Zonder zuivel en granen dus ook nog gluten- en lactosevrij.

Ingrediënten voor één brownie vorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van een vorm met wat bakpapier.

    Was en rasp de zoete aardappel. Smelt de kokosolie en roer de honing hierdoor. Meng in een grote kom alle ingrediënten samen en roer tot een mooi geheel.

    Stort de mix in de vorm en bak de brownie in ongeveer 40 minuten af.

     

    Laat volledig afkoelen, het liefst een nachtje in de koeling.

     

    Snij de afgekoelde plaat in 16 stukken en bewaar deze in de koeling. Koud en één dag later vind ik deze fudge brownies het allerlekkerst.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 16


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 124kcal
Calorieën van vet 7.98kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 10g4%
Proteïne 2g4%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Heb je dit recept voor brownie fudge ook gemaakt en ben je net zo enthousiast. Let me know! ;)

Heb jij dit recept gemaakt?