Kippenlevertjes van moeders

Een makkelijk eenpansgerecht met kippenlevertjes. Super voedzaam en lekker.
pinit

Maar ho ho.. dit is niet een recept van mijn moeder, maar die van Joris Kneppers!

Joris was te gast in een aflevering van de Verrukkelijke venen, het kookprogramma van RTV Ronde Venen. Ik mocht dit recept samen met hem koken. Super leuk!

Zodra die aflevering online staat volgt hier natuurlijk het linkje. 😉

Alle eerdere afleveringen zijn al te vinden op; https://rtvrondevenen.nl/televisie/gemist/de-verrukkelijke-venen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten Porties: 4

Beschrijving

Eerlijk is eerlijk, een recept met kippenlever is niet 'cool'. Veel mensen gruwelen toch een beetje van orgaanvlees.

Nergens voor nodig als je het mij vraagt.. 

Doe is gek en probeer eens wat anders. Om te beginnen natuurlijk met deze makkelijke pan kippenlevertjes.

Ingrediënten voor 4-6 porties

Bereiding

  1. Begin met het schoonmaken en snijden van de kippenlevertjes.

    Snij de kippenlevertjes los van elkaar, de vetrandjes eraf en vervolgens elk levertje door de helft.

    Dep de kippenlevertjes droog met keukenpapier en doe vervolgens de stukjes in een kom bloem. Schep even om zodat elk levertje een dun laagje bloem heeft.

    Snij vervolgens de ui, paprika en tomaat in parten. 

    Zet een braadpan op hoog vuur met 100 gram boter in de pan. Zodra de boter heet is en niet meer bubbelt voeg je de helft van de met bloem bestrooide kippenlever toe. 

    Bak de levertjes 2 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten rondom bruin aan de buitenzijde zijn.

    Haal de eerste ronde lever uit de pan en bak op dezelfde wijze de andere helft.

    Schep de tweede ronde lever uit de pan.

    Voeg de rest van de roomboter toe aan de pan en bak de uien even aan.

    Zodra de uien wat zachter zijn gaan de kippenlevertjes hier weer bij.

    Schep alles even om en voeg vervolgens de paprika en tomaat toe.

    Zodra de paprika wat zachter is mag het vuur laag en voeg je de tomatenpuree toe.

    Laat dit nu 20-30 minuten lekker pruttelen tot een geheel.

    Kook in de laatste 8 minuten de rijst in een aparte pan. Zo zijn beide pannetjes tegelijk klaar om aan te vallen. Voeg naar smaak wat zout toe aan de pan met levertjes en eet het gerecht met een paar flinke scheppen gekookte rijst.

Note

Voor dit gerecht geldt weer 'de' stoofregel. De volgende dag is die nog lekkerder! 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.