Chana Masala

Kruidige vegetarische curry met kikkererwten
pinit

Deze kikkererwtencurry haal ik graag bij de plaatselijke toko. Toch slaat het gemak van afhalen bij mij al snel om in de nieuwsgierigheid van zelf maken. Ik was verrast hoe makkelijk deze heerlijke curry zelf te maken is. Serveert daarom elk Indiaas restaurant dit gerecht standaard in hun menu’s? Wie weet, het gemak en een heerlijke smaak. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Porties: 2 Calorieën: 289

Beschrijving

Deze kikkererwtencurry haal ik graag bij de plaatselijke toko. Toch slaat het gemak van afhalen bij mij al snel om in de nieuwsgierigheid van zelf maken. 

Ingrediënten voor twee porties Chana Masala

Bereiding

  1. Snij de ui, chilipeper en knoflook fijn.

    Doe deze samen met de geraspte gember in een koekenpan en fruit het aan in wat olie.

    Zodra de ui glazig is kunnen de kruiden hierbij.

    Bak dit al roerend een paar minuten. 

    Voeg nu de tomaten en kikkerweten toe samen met een 150 ml water.

    Laat dit geheel 20 minute sudderen.

    Voeg als laatste het citroensap en zout toe.

     

    Serveer de Chana Masala met een frisse salade, wat naan brood of paneer.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 289
Calorieën van vet 9
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 32g11%
Proteïne 15g30%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

De dag ná bereiding is deze curry het allerlekkerst!

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *