Deze periode ben ik nog niet uitgekeken op de pompoenrecepten. De combinatie van de groente en kruiden vind ik zo lekker. Na de curry, pannenkoeken en havermout is het dit keer tijd voor een lekkere snack.
Doordat de repen verder bestaan uit kokosmeel en ei is dit recept ook lactose en glutenvrij.

Paleo pumpkin snack bars
Beschrijving
Wederom een recept met pompoen. Ik neem het ervan deze tijd van het jaar. Deze kruidige repen zijn lekker gezoet met maple syrup, vullend en ook lactose- en Glutenvrij. Een heerlijke snack of dessert.
Ingrediënten voor negen pumkpin bars
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de stukjes pompoen zachtjes gaar in ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Mix kokosmeel samen met alle kruiden en het zout. Prak de pompoen met een vork tot puree en voeg de eieren en esdoornsiroop toe. Roer tot een mooi geheel en spatel hierna de kokos en kruiden erdoor.
Voeg als laatste de rozijnen toe en roer nog even snel door.
Doe de mix in een ingevette bakvorm en plaats deze 45 minuten in de oven.
Haal de vorm hierna uit de oven.
Laat de vorm afkoelen (+/-8 uur in de koeling!) voor je alles in repen gaat snijden.
Voedingswaarden
Opdieningen 9
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 180kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 25g9%
- Proteïne 6g12%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Deze repen zijn makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang de rozijnen voor stukjes chocolade of wat noten.