Paleo pumpkin snack bars

Zonder geraffineerde suikers maar toch heerlijk zoet en vullend.
pinit

Deze periode ben ik nog niet uitgekeken op de pompoenrecepten. De combinatie van de groente en kruiden vind ik zo lekker. Na de curry, pannenkoeken en havermout is het dit keer tijd voor een lekkere snack.

Doordat de repen verder bestaan uit kokosmeel en ei is dit recept ook lactose en glutenvrij.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 45 min Totale tijd 8 uren 45 minuten Porties: 9 Calorieën: 190

Beschrijving

Wederom een recept met pompoen. Ik neem het ervan deze tijd van het jaar. Deze kruidige repen zijn lekker gezoet met maple syrup, vullend en ook lactose- en Glutenvrij. Een heerlijke snack of dessert.

Ingrediënten voor negen pumkpin bars

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

    Kook de stukjes pompoen zachtjes gaar in ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken en afkoelen.

    Mix kokosmeel samen met alle kruiden en het zout. Prak de pompoen met een vork tot puree en voeg de eieren en esdoornsiroop toe. Roer tot een mooi geheel en spatel hierna de kokos en kruiden erdoor.

    Voeg als laatste de rozijnen toe en roer nog even snel door.

    Doe de mix in een ingevette bakvorm en plaats deze 45 minuten in de oven.

    Haal de vorm hierna uit de oven.

    Laat de vorm afkoelen (+/-8 uur in de koeling!) voor je alles in repen gaat snijden.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 9


Hoeveelheid per portie
Calorieën 180
Calorieën van vet 3
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 25g9%
Proteïne 6g12%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Deze repen zijn makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang de rozijnen voor stukjes chocolade of wat noten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.