Courgettesoep komt op 70% van de foodiessites wel voor. Terecht natuurlijk, het is smaakvol, gezond en super simpel.
Tijdens een snijclinic afgelopen jaar werd mij uitgelegd hoe gemakkelijk je je eigen bouillon kunt maken. Met allerlei tips sneden wij tijdens de clinic uien, prei, wortel, bleekselderij, knoflook etc.
Alle schillen, velletjes, kontjes en randjes die normaal in mijn GFT-bak eindigen werden nu in een grote pan water gegooid. Dit werd een uurtje gekookt.
Geen zout, geen kruiden, enkel de groenterestjes.
Deze bouillon werd de basis voor een courgettesoep. Enkel op het einde van de bereiding werd wat zout toegevoegd. Het was heerlijk!
Afgelopen weekend heb ik deze soep zelf gemaakt. Ik had het ‘afval’ van twee uien, wat wortels, de kont van een bleekselderij en randjes van de knoflook. Wederom één uurtje koken in één liter water
Hierna zeef je de soep en druk je zoveel mogelijk vocht uit de gekookte groente. Knijp het flink uit! We willen geen vocht/ smaakverlies.
Hier haalde ik ongeveer een halve liter bouillon uit. Een mooie basis voor deze courgettesoep.
Courgettesoep
Beschrijving
Soep vind ik geweldig. De simpelste manier om lekker veel groente op te smullen. Het liefst één dagje na bereiding pas eten, de smaken zijn dan nog intenser.
Of gewoon extra genieten van de restjes de volgende dag.
Ingrediënten voor twee flinke kommen soep
Bereiding
-
Snij de ui, knoflook en courgette in kleine stukjes.
Doe in een kleine/medium steelplan wat olie en bak de ui mooi glazig. Voeg hierna de courgette en knoflook toe en bak kort mee. Voeg na ongeveer 4 minuten de bouillon en bieslook toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de soep ongeveer 15-25 minuten.
Pureer deze soep en kruid nu naar smaak met zout of vissaus.
Strooi voor het aanvallen nog wat extra verse biesloop over de porties. Ook een eetlepel roomkaas , gerookte zalm of smeerkaas is heerlijk bovenop deze soep. Dit is de basis, leef je uit.