Eenpansgerecht! Risotto met Kip en Chorizo

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
De makkelijke versie voor een risotto. Met veel groente en zonder kaas. Shame on me
pinit

Dit lekkere pannetje vloekt met ‘echte’ risottorecepten. Paella mag het vast ook niet genoemd worden. Het is lekker, vol verschillende smaken en erg makkelijk.

Eenpansgerecht! Risotto met Kip en Chorizo

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4 Calorieën: 492

Beschrijving

Dit gerecht maakte ik vroeger geregeld wanneer er vrienden kwamen eten. Het is een makkelijke en smakelijke pan vol. Lekker om te serveren met een salade of andere kleine hapjes.

Het gerecht was even van mij radar verdwenen, maar inmiddels staat hij weer vaak op het menu. 

 

Ingrediënten voor 4 porties

Bereiding

  1. Maak 400 ml bouillon met één blokje bouillon. Neem een grote braadpan en snij iedere kippendij in 3-4 stukken. Bak deze rondom aan in de braadpan met een klein beetje olie.

    Haal de kip vervolgens uit de pan.

    Doe in dezelfde pan de fijngesneden chorizo en ui. Bak wat vet op middelhoog vuur uit de chorizo.

    Voeg dan ook de paprika, kruiden en knoflook toe en bak deze even mee op een iets lager vuurtje. Doe de risottorijs in de pan en bak deze even mee. Blus het geheel af met een beetje bouillon.

    Schraap de bodem voorzichtig schoon en voeg vervolgens de helft van de bouillon, de gebakken kipdij en de tomatenblokjes toe.

    Breng het geheel aan de kook.

    Laat dit op een zacht vuurtje 15 minuutjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer geregeld door en voeg de rest van de bouillon toe als het geheel wat droger wordt. Doe na +/- 10 minuten de broccoli en doperwten in de pan.

    Even mee garen en klaar is de risotto.

Voedingswaarden

Opdieningen 4


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 492kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 49g17%
Proteïne 37g74%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Serveer de risotto met wat rucola en strooi eventueel nog wat verse peterselie over het geheel.

Heb jij dit recept gemaakt?