Eiwitrijke Ontbijttaartjes

Met exact dezelfde bodem als in het recept voor de Suikervrije Gezonde Aardbeienslof maak je deze keer twee lekkere ontbijttaartjes.
Eiwitrijke Ontbijttaartjes pinit

Taart voor het ontbijt! Dat kan toch niemand weigeren?! In een handomdraai maak je deze heerlijke ontbijttaartjes. Wissel het soort bonen, kwark en fruit af en je hebt weer een totaal ander taartje. 

Met exact dezelfde bodem maak je ook deze heerlijke aardbeienslof!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 5 uren 40 minuten
Porties: 2 Calorieën: 392

Beschrijving

Taart voor het ontbijt! Dat kan toch niemand weigeren?! In een handomdraai maak je deze heerlijke ontbijttaartjes. Wissel het soort bonen, kwark en fruit af en je hebt weer een totaal ander taartje. 

Ingrediënten voor twee ontbijttaartjes

Instructions

 1. Verwarm de oven op 180 graden.

  Spoel de bonen goed af en mix deze met het ei, amandelmeel, zoetstof, bakings soda en zout met een staafmixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over twee met bakpapier bekleedde (of ingevette) taartvormpjes en bak de bodems ongeveer 15 minuten.  

  Laat deze even afkoelen en begin met de kwark-laag. Week de gelatine op een schoteltje koud water en doe alle andere ingrediënten voor de kokos-laag in een steelpannetje. Laat de aardbeien nog even apart, zie gebruik je als topping.

  Klop het kwark-mengsel een garde goed door tot een klontvrij geheel. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren. Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de warme kwark. Roer door tot de gelatine helemaal is opgelost. Verdeel deze laag over de taartbodems. 

  Laat de taartjes een nachtje opstijven in de koelkast. 

  Drop de volgende ochtend nog wat aardbeien bovenop de taartjes  en tast toe!

  Wissel het soort bonen, kwark en fruit af en je hebt weer een totaal ander taartje.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 392kcal
Calorieën van vet 16kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 21g8%
Proteïne 41g82%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Optioneel

 • 100 gr verse aardbeien
 • 15 gr hagelsag
 • 15 gr bramenjam

Heb jij dit recept gemaakt?