Fluffy havermoutpap

Flink blijven kloppen en langzaam laten koken! That's the trick voor deze heerlijke zachte havermoutpap die overigens ook nog eens hoog in eiwitten zit. We want more!!
pinit

Deze zachte havermoutpap vol met eiwitten is heerlijk fluffy. Waar ik normaal havermout kook in wat water en af en toe roer is het in deze combi van belang te blijven kloppen. Klop de melk en het eiwitpoeder samen mooi luchtig. Doe je dit niet, dan ontstaan er mogelijk klontjes. Niet best..

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Porties: 1 Calorieën: 342

Beschrijving

Dit is zo'n recept wat ik in fases weer dagelijks eet...en vervolgens maanden vergeet. Op dit moment zit ik er weer helemaal in. Deze warme fluffy havermout eet ik momenteel graag met chocolade toppings. Mogelijk gewoon een bakkie troostvoer, (door tante c.rona) wie zal het zeggen

Ingrediënten voor één portie fluffy havermoutpap

Bereiding

 1. Meng de melk, havermout met het eiwitpoeder met een garde in een steelpannetje. Goed roeren met de garde tot het eiwitpoeder is opgelost.

  Zet de pan op het vuur en blijf kloppen met je garde! Kloppen, kloppen, kloppen! Wanneer de melk warmer wordt blijven kloppen en zet het vuur eventueel wat lager als het te hard kookt. 

  Blijven kloppen tot de pap niet meer vloeibaar is maar opgeklopt en heerlijk lobbig. 

  Drop eventueel nog wat toppings erop en aanvallen!

  Staat het vuur te hoog en/of klop je niet genoeg? Dan krijg je klontjes door je pap, heeeel smerig.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 342kcal
Calorieën van vet 9kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 27g9%
Proteïne 36g72%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

En die toppings dan ?!

 • 20 gr Milka Philadelphia
 • 5 gr Schuddebuikjes
 • 5 gr Hagelslag

Totaal: 450 Kcal C. 40 F.15 P.37

Heb jij dit recept gemaakt?