Ga naar inhoud
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Alles wat ik lekker vind

Alles wat ik lekker vind

Gestart uit liefde voor lekker en makkelijk eten. Niet te moeilijk, vaak gezond en neem alles met een korreltje zout.

  • Home
  • Alle recepten
    • Ontbijt
      • Pannenkoeken en wafels
      • Smoothies & Bowls
      • Havermoutjes
    • Lunch & diner
      • Pasta
      • Risotto & rijst
      • Salades
      • Stoof, curry en soep
        • Stoofpotjes en curry
        • Soep
    • Zoet, cake en koek
      • Gezonder genieten
      • Guilty pleasure
    • Hartige snacks
    • Drankjes
  • Recept zoeken
  • Verras mij met een recept!
  • Over ‘Alles wat ik lekker vind’
    • Blog berichten
    • Media
    • Contact
  • Webshop
Home Niet vegetarisch

Niet vegetarisch

1 - 6 van 6 recepten
pinit Glutenvrij high-protein hoog proteïnegehalte Koolhydraatarm Niet vegetarisch

Tom Kha Kai

30 minuten Beginner
pinit Kinderen Niet vegetarisch nut-free Notenvrij quick-meals Snelle maaltijden Zuivel

Magioni Protein Pizza

20 minuten Beginner
pinit Glutenvrij high-protein hoog proteïnegehalte Koolhydraatarm Niet vegetarisch Pittig dairy-free Zonder zuivel

Thaise groene curry pasta & gerecht

1 uur 5 minuten Gemiddeld
pinit high-protein hoog proteïnegehalte Koolhydraatarm Niet vegetarisch quick-meals Snelle maaltijden Zuivel

Ossenworst salade

10 minuten Beginner
pinit high-protein hoog proteïnegehalte Koolhydraatarm Niet vegetarisch Pittig

Gezonde kipsaté salade

25 minuten Beginner
pinit high-protein hoog proteïnegehalte Niet vegetarisch quick-meals Snelle maaltijden pescetarian Vis

Snelle maaltijdsalade met krieltjes en zalm

25 minuten Beginner

Zoek door de site

Recente berichten

  • Wat is kombucha en waarom is dit populair?
  • Smoothie bowls – How to
  • Waarom ben ik zo dol op havermout?

Recente reacties

  • Tea op Trio van ontbijtjes! Custard, Kwark en Havermout.
  • Vera op Trio van ontbijtjes! Custard, Kwark en Havermout.
  • Vera op Wolkencake, zonder roomboter
  • Hilde op Wolkencake, zonder roomboter
  • Vera op Custard Carrot cake oatmeal
  • Broccoli Wafels met Kaas😍493 Kcal C.44 F.18 P.34

Mijn Carrot Cake Protein Waffels zijn absoluut favoriet.. en eigenlijk was ik dit recept even uit het oog verloren. Gelukkig maken mijn collega's ook geregeld wat recepten en herinnerde ze mij aan deze combi!! Heerlijk met wat sriracha en kaas.♥️

Ingrediënten voor 4 wafels
60 gr havermout
2 eieren
2 broccolistronken (+/- 200 gr.)
1/2 th baking soda
snuf zout

Topping
10 gr sriracha
30 gr avocado 
10 gr mayonaise

Hak de broccoli in stukjes en doe deze samen met het alle andere ingrediënten voor de wafels in een mixer. Mix tot je geen stukjes meer ziet.

Spray het hete wafelijzer in en bak de wafels in ongeveer 10 minuten af.
Spray/ vet het ijzer goed in om te voorkomen dat de waffels blijven plakken.

De wafels zijn gaar als er geen stoom meer van het ijzer af komt.

Met deze mix maakte ik 4 wafels

Doe de avocado, mayonaise en sriracha over de wafels en tast toe!

Voedingswaarde 4 wafels incl kaas en sriracha
493 Kcal C.44 F.18 P.34

Het recept vind je in de reels en ook op mijn website 💛

.
.
.
  • Vegan Scrambled Eggs ☀️350 Kcal. C. 17 F.20 P.26

Vegan scrambled eggs, een roereitje van tofu. Ik zag dit hier en daar al eens voorbij komen en maak dit inmiddels geregeld als ontbijt of lichte lunch. 

Verder heb ik een behoorlijke haat-liefde verhouding met tofu en of opzoek naar de lekkerste bereiding van dit vreemde goedje.

Dit vegan roereitje kan je met alle kruiden maken.
Natuurlijk wél met kurkuma en kerrie voor het roerei effect. 😉

Een koolhydraatarm en eiwitrijke maaltijd.🔥

Ingrediënten voor één portie
200 gram tofu
1 ui in kleine stukjes
1/2 rode paprika in blokjes
1 eetlepel edelgistvlokken
1 eetlepel olijfolie
kurkuma,kerrie, knoflookpoeder,chilipoeder, zout en peper
koriander, bosui

Prak de tofu met een vork in stukjes, maak ze niet te fijn. 

Doe de olijfolie en ui in de pan en bak deze glazig, voeg de paprika toe. Zodra deze iets zachter is kan de tofu in de pan met alle kruiden. Ik deed 1 theelepel kerriepoeder en overige kruiden een halve theelepel. Zodra de kruiden geurig zijn kan de knoflook erbij.

Na 2 minuutjes de edelgistvlokken toevoegen met eventueel wat water voor een creamy substantie.
Schep op een bord en strooi wat bosui,zout en koriander erover.

Voedingswaarde 350 Kcal. C. 17 F.20 P.26

Het recept vind je ook op mijn website en in de reels 💛

.
.
.
#tofuscramble #veganscramble #plantaardigeten #plantaardig #veganfood #easyvegan #plantbasedrecipes #veganrecipes #ontbijt #lunchboxideas #abcoude #baambrugge #derondevenen #weightwatchersnl #gezondeten #gezondeleefstijl #eiwitrijk #eiwitten #makkelijkerecepten #tussendoortje #heelhollandbakt #hardlopenisleuk #gezondafvallen #lazyfitgirlmethode #debesteversievanjezelf #thuisbakker #glutenvrij #lactosefree #lactosevrij #proteinfood
  • Kiplevertjes van moeders🤭

Eerlijk is eerlijk, een recept met kippenlever is zo niet sexy'. Veel mensen gruwelen toch een beetje van orgaanvlees.

Nergens voor nodig als je het mij vraagt.. lever is super gezond en zit vol mooie vitamines en voedingsstoffen. Eet liever iets minder vlees, maar dan wel goed vlees. 😉

Doe is gek en probeer eens wat anders. Om te beginnen natuurlijk met deze makkelijke pan kippenlevertjes.

Nodig voor een flinke pan (4-6 porties)
800 gr kippenlever
1 rode paprika
1 gele paprika
3 uien
6 tomaten
140 gr tomatenpuree (1 groot blikje)
5 el bloem
50 gr roomboter
zout
400 gr rijst (ongekookt gewicht)

Begin met het schoonmaken en snijden van de kippenlevertjes.

Snij de kippenlevertjes los van elkaar, de vetrandjes eraf en vervolgens elk levertje door de helft.

Dep de kippenlevertjes droog met keukenpapier en doe vervolgens de stukjes in een kom bloem. Schep even om zodat elk levertje een dun laagje bloem heeft.

Snij vervolgens de ui, paprika en tomaat in parten. 

Zet een braadpan op hoog vuur met de helft van de boter in de pan. Zodra de boter heet is en niet meer bubbelt voeg je de helft van de met bloem bestrooide kippenlever toe. 

Bak de levertjes 2 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten rondom bruin aan de buitenzijde zijn.

Haal de eerste ronde lever uit de pan en bak op dezelfde wijze de andere helft.

Schep de tweede ronde lever uit de pan.

Voeg de rest van de roomboter toe aan de pan en bak de uien even aan.

Zodra de uien wat zachter zijn gaan de kippenlevertjes hier weer bij.

Schep alles even om en voeg vervolgens de paprika en tomaat toe.

Zodra de paprika wat zachter is mag het vuur laag en voeg je de tomatenpuree toe.

Laat dit nu 20-30 minuten lekker pruttelen tot een geheel.

Voor dit gerecht geldt weer 'de' stoofregel. De volgende dag is die nog lekkerder! 

Eet jij wel eens kiplever, al nieuwsgierig of sla je deze graag eventjes over?

Het recept vind je ook op mijn website.💛
  • Één van mijn favoriete curry's!! Pompoencurry met zoete aardappel 🤤298 Kcal C.38 F.15 P.5🧡

Neem veel groente, kruiden en kokosmelk en je bent al voor 90% op de goede curry weg.

Deze keer met pompoen en zoete aardappel. Een van mijn favoriete Curry's!
Een heerlijke vegetarische maaltijd om lekker mee op de bank te kruipen.

Ik eet de curry graag met wat extra salade. Origineel gooi je er natuurlijk een bakkie rijst naast of wat naanbrood 😉

Ingrediënten voor 3 a 4 porties
1 pompoen (+/- 700 gram) ongeschild in blokjes
1 zoete aardappel (+/- 500 gram) ongeschild in blokjes
250 ml kokosmelk
2 a 3 tenen knoflook
1 ui

Kruiden
1 theelepel van komijn, gember, chili, kurkuma, citroengras
1 eetlepel masala/ kerrie kruiden
1 eetlepel zout (of vissaus)

Meng alle kruiden voor de curry alvast in een kopje en zet apart.

Snij de ui en knoflook fijn. Zet een braad-/soeppan op het vuur met een laagje olie. Bak de ui en knoflook even glazig en doe vervolgens de kruiden erbij. Bak de kruiden aan zodat deze hun smaken vrijgeven. Bakt het aan? Doe dan 2 eetlepels water erbij en schraap de bodem voorzichtig schoon met een spatel.

Vervolgens de pompoen en zoete aardappel toevoegen. Roer alles door in de pan en schenk de kokosmelk erover.  Voeg ook het zout of vissaus toe. 

Laat dit geheel zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn en de curry is ingekookt (+/- 25 min ). De kokosmelk en pompoen zijn dan goed met elkaar vermengd.

Schep de  curry in diepe borden en verdeel eventueel wat koriander en bosui erover.

Eet de curry met een rotiplaat, basmatirijst, flatbread, of naan.

Het recept vind je ook op mijn website 🔥

..enne als je tot hier bent gekomen met lezen. Met welke extraatjes eet jij curry het liefst?! Let me know 🤸🤩
  • Vegan Cookie Dough Snack🍪 376 Kcal C.51 F.16 P.13

Niet meer snoepen van het cakebeslag, dit bakje is ervoor gemaakt.🔥
Eetbaar koekjesdeeg zonder rauwe eieren, suikers en roomboter. 

Ingrediënten voor twee bakjes koekjesdeeg
-200 gr kikkererwten
-40 gr pindakaas 
-40 ml ahornsiroop
-25 gr pure chocolade (gehakt)

Doe alle ingrediënten, behalve de gehakte pure chocolade, in een hakmolen en pulse dit fijn.

Het is een droge mix. Druk tussen het pulsen door de mix meer naar de messen.

Mix net zo lang tot alles een egale pasta is geworden.

Voeg als laatste de gehakte chocolade toe en pulse nog even kort mee.

Bewaar de mix in de koeling.

Wil je een iets zachtere substantie, voeg dan per keer één eetlepel water toe.

Het recept vind je ook op mijn website.🤗
Volg mij !
Vera | Alles wat ik lekker vind | Recepten & Macro's Yummy Recipe | Ontwikkeld door Blossom Thema's. Mogelijk gemaakt door WordPress.