Kruidige Worteltaart met Kwark Frosting

Deze ultieme carrot cake is precies zoals die moet zijn. Smaakvol, kruidig en vol wortels.
pinit

Worteltaart staat in mijn top 3 favoriete taartjes. De andere grote liefdes zijn cheesecake en brownies. Deze worteltaart is precies zoals die  moet zijn. Even zonder ‘gezonde fratsen’ maar, natuurlijk vol wortel, kruiden en rozijnen.

Deze wortelaart is zooo lekker !

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 50 min Porties: 12 Calorieën: 309

Beschrijving

Deze ultieme carrot cake is precies zoals die moet zijn. Smaakvol, kruidig en vol wortels. 

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder warmte.

    Doe de rozijnen in een kommetje en pers de sinaasappel hierboven uit.

    Meng de droge ingrediënten in een kom. Dat zijn het bakmeel tot en met  baking soda.

    Meng vervolgens in een andere kom de eieren en suiker mooi luchtig. Schenk vervolgens tijdens het kloppen de olie hier voorzichtig bij.

    Schep het bloemmengsel door het suikermengsel, zodra dit een geheel is niet verder kloppen. 

    Schep vervolgens de wortelrasp, gewelde rozijnen, sinaasappelrasp en het overgebleven sap door de mix. 

     

    Stort het beslag in een ingevette vorm en bak de taart 45-50 minuten gaar.

    Tot een satéprikker er schoon uitkomt.

    Laat de taart goed afkoelen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de frosting is een bakje.

    Goed roeren tot een klontvrij smeersel.

    Smeer dit gelijkmatig over de worteltaart.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 309
Calorieën van vet 14
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 42g15%
Proteïne 5g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

De taart is ingepakt en zonder frosting enkele dagen goed houdbaar.

Smeer voor het serveren de frosting over de worteltaart.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *