Groene Shakshuka

Deze groene Shakshuka is net ff anders dan z'n rode broeder. Met lekker veel spinazie en geitenkaas.
pinit

Shakshuka vind ik een smakelijke en makkelijke maaltijd. Wanneer ik inspiratieloos voor de lunch of diner ben komt er geregeld een shakshuka-creatie op tafel. Net met de kliekjes die ik aantref. Vaak met tomaten, bonen en gorgonzola. Vandaag een groene editie met spinazie, kruiden en geitenkaas.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 10 min Totale tijd 15 minuten Porties: 2 Calorieën: 257

Beschrijving

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht. Een lekkere mix met eieren, groente en kruiden.

Een pannetje vol goede voeding.

Ingrediënten voor twee porties (uit één pan)

Bereiding

  1. Snij de ui fijn en bak deze zacht in een koekenpan met wat olie. Voeg per keer een hand spinazie toe aan de hete pan. Laat dit een beetje slinken. 

    Strooi wat knoflookpoeder, zout en peper over de spinazie.

    Maak 4 kuiltjes in de pan en breek hier de eieren voorzichtig in.

    Zet het vuur lager en doe de deksel even op de pan zodat alles kan garen, laat de dooiers nog zacht. 

    Snij ondertussen de lente ui in ringetjes. 

    Zodra de dooiers naar wens zijn kan het vuur uit en de geitenkaas en lente ui over de pan.

    Je kan de geitenkaas ook even onder de deksel houden, dan smelt deze een beetje.

    Eet de shakshuka uit de pan en dip wat stukken stevig brood in de dooiers. 
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 257
Calorieën van vet 19
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 9g3%
Proteïne 21g42%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.