Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is deze perenappelcake ook glutenvrij. Een lekkere zoete en zachte cake voor de snack-trek. In deze cake gaat iets minder amandelmeel, maar meer kokosmeel. In plaats van gewone kwark kies ik vaak de Campina kokos kwark, zie je die even niet pak dan een andere lekkere smaak.
Eiwitrijke kokos en perencake
Beschrijving
Vond je de Eiwitrijke sinaasappelcake een succes? Dan zal deze perencake ook in de smaak vallen. 1/4e cake als snack of een halve met het ontbijt! Who's in?
Ingrediënten voor 1 eiwitrijke cake
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden.
Was en snij 1,5 peer in hele kleine blokjes en 0,5 peer in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten (behalve de plakjes peer en eventuele toppings) samen in een kom. Roer goed door tot een mooie egale mix.
Doe de mix in een cakevorm met bakpapier of anti-aanbakspray.
Leg de perenplakjes op de bovenkant en bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
Als de bovenzijde te bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.
Laat de cake goed afkoelen voor het aansnijden.
Opdieningen 10
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 75kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 5g2%
- Proteïne 6g12%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
De cake is ook lekker met wat extra toppings.
Bijvoorbeeld 15 gr schuddebuikjes, cacao nibs of nootjes.