Halloumi & avocado salade

Halloumi is één van mijn favoriete vleesvervangers! Het is lekker stevig, vettig en zout. Heerlijk in combinatie met zachte avocado.
pinit

Deze salade met halloumi en avocado zit vol vetten en eiwitten. Een lekkere salade die je lange tijd verzadigd. De verschillende groente  kun je naar smaak (en voorraadkast) aanpassen in de salade. Rode ui, tomaat en zwarte bonen passen echt perfect in deze combinatie. Hou je misschien niet zo van bleekselderij, dan vervang je voor wat extra wortel, mais of komkommer. Alles is mogelijk!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 2 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 12 minuten
Porties: 1 Calorieën: 370

Beschrijving

Een lekkere bak groenvoer met gezonde vetten, daar word ik blij van.

De verschillende groente  kun je naar smaak (en voorraadkast) aanpassen in de salade. Rode ui, tomaat en zwarte bonen passen echt perfect in deze combinatie. Hou je misschien niet zo van bleekselderij, dan vervang je voor wat extra wortel, mais of komkommer. Alles is mogelijk

Ingrediënten voor één portie salade met halloumi

Bereiding

  1. Snij de halloumi in blokjes en bak deze in een hete pan kort aan beide zijde aan. Bak ze mooi bruin.

    Neem een diep bord en leg hier eerst een bodem sla in. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en snij alle groente in stukjes. Verdeel alles over de salade en kruid de salade met zout, peper, koriander (voor de liefhebber) en wat balsamicoazijn. 

Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 370kcal
Calorieën van vet 22kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 20g7%
Proteïne 18g36%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?