Havermout met kiwi & banaan

pinit

Anders dan ‘normaal’ voeg ik géén extra eiwit, melk of kwark toe aan deze havermoutpap. Dit is mijn bodem voor ik start met een lange duurloop. Een havermoutpap vol koolhydraten en vezels.

Het liefst sport en ren ik op een nuchtere maag. In het begin was het even wennen, maar inmiddels ren ik prima 20 kilometer zonder maaltijd van te voren. Drinken en een powergel gaan mee voor de zekerheid.

Toch heb ik niet  de illusie dat ik mijn eerste marathon ook nuchter kan gaan lopen. Tijd om weer wat te gaan eten voor de langere sessies. Tot nu is mij dat slecht gevallen. Een hele studie aan ingrediënten verder, denk ik dat dit recept een goede basis is met koolhydraten en vezels*, zonder te veel vet en eiwit, goed te verteren tijdens de inspanning. 

Porties: 1

Ingrediënten voor één portie

Bereiding

 1. Doe de havermout, halve banaan (in stukjes) en het chiazaad in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

  Breng dit zachtjes aan de kook en laat 5-8 minuten pruttelen. Roer geregeld door. Proef op het einde of je de pap wat zoeter wilt en voeg wat zoetstof toe.

  Afhankelijk van de rijpheid banaan vind ik dit meestal niet meer nodig. (..maar wel lekker)

  Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze in een kommetje. Leg hier de kiwi, de andere helft van de banaan en de ahornsiroop op.

  Rooster de pompoenpitten even bruin in een droge koekenpan en doe deze bovenop de havermout.

  Klaar voor de start van je dag! (of natuurlijk de training)
Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 370kcal
Calorieën van vet 7kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 66g22%
Proteïne 8g16%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

*Yup, deze is goed gevallen. Een prima trainingsronde van 26 kilometer gelopen, zonder ontbijt dat dwars zat. Eén powergel en wat water onderweg was genoeg.

Heb jij dit recept gemaakt?