Geen fan van garnalen, vervang deze voor avocado voor een minstens zo lekkere salade!
Mexicaanse salade met bulgur & garnalen
Beschrijving
Rooster en ontvel de paprika's al een paar uur van te voren. Dan staan ze maar vast klaar. De rest van de salade is zo in elkaar gegooid!
Je kunt er ook voor kiezen ze niet te ontvellen, rauw in de salade te doen of een pot gegrilde paprika gebruiken.
Al vind ik zelf geroosterde en ontvelde paprika erg lekker!
Ingrediënten voor twee Mexicaanse salades
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de paprika's door de helft en haal de zaadlijsten en steel ervan af.
Leg de paprika's bol op een bakrooster met wat bakpapier. Zet ze een halfuurtje in de oven. Doe de hete paprika's hierna direct in een afsluitbaar bakje en sluit deze een +/- uur af. Hierna kun je de paprika's makkelijk ontvellen en in stukjes snijden.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de knoflookgarnalen en snel en heet aan in de pan.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Meng de kruiden, olijfolie, azijn, peper en zout door de bulgur.
Mix de paprika, uitgelekte bonen en mais door de salade en strooi er tot slot de bosuitjes en koriander over.
Verdeel de salade over twee borden en leg op elke salade wat garnalen.
Opdieningen 2
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 470kcal
- Calorieën van vet 13kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 61g21%
- Proteïne 28g57%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Voedingswaarde per Mexicaanse salade met 1/2 avocado per portie (1/2)
473 Kcal C.66 F.18 P.16