Een beetje geïnspireerd door één van mijn favoriete voorgerechtjes, carpaccio. Carpaccio kan soms wat flauw zijn, alle lekkere extraatjes maken het een heerlijk gerecht. In deze salade komt de smaak van de ossenworst goed naar voren en wordt het door alle extra’s een complete en smaakvolle maaltijd.
Ossenworst salade
Beschrijving
Alles wat bekende staat als 'broodje met' moet ook bestaan zonder het brood. Een fatsoenlijk recept van deze jongen kwam ik nog niet tegen. een heerlijke salade, eiwitrijk en koolhydraatarm. Super simpel!
Ingrediënten voor 1 flinke ossenworst salade
Bereiding
-
Rooster de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan.
Neem een diep bord en doe hier eerst een bodem sla in.
Snij de ossenworst in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Als een soort carpaccio.
Snij de tomaten door de helft en voeg ook deze toe. Sluit af met alle overgebleven ingrediënten; de zilveruitjes, kaas en pijnboompitten.
Kruid naar smaak met extra vierge olijfolie, balsamicoazijn, zout en veel zwarte peper.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 397kcal
- Calorieën van vet 23kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 16g6%
- Proteïne 31g62%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Truffeldressing is ook schandalig lekker in deze salade.