Gado Gado salade met vegetarische kip

Een heerlijke bak groenvoer met pindasaus en ei.
pinit

Dit is één van mijn meest gegeten maaltijden. Het is simpel, vol groente en alles met pindakaas en ei is natuurlijk heerlijk. Een super snelle, koolhydraatarme en eiwitrijke bak groenvoer.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 min Porties: 2 Calorieën: 428

Beschrijving

Elke editie wisselen de ingrediënten en verhoudingen wel met elkaar.  Altijd met sperziebonen, komkommer en wortel. Soms met wat aardappel, meestal niet. Deze keer gebruik ik de Vegetarische Kipstukjes van de Lidl. Op het moment één van mijn favoriete vleesvervangers.

Deze Gado Gado is ook heerlijk met mijn zelfgemaakte kipsaté salade.

Ingrediënten voor twee salades

Bereiding

  1. Bak de vegetarische kip aan in een hete koekenpan. 

    Snij de komkommer in blokjes, de wortel in julienne en snij de sperziebonen in drieën. Kook de sperziebonen beetgaar, voeg het eitje aan dit kookwater toe en kook deze half hard. Je kunt ook de wortelreepjes heel kort meekoken, soms doe ik dat even.

    Mix de pindakaas met sojasaus en sambal, roer door. Om deze wat vloeibaarder te maken kun je per keer een eetlepel kookvocht (van de kokende sperziebonen) toevoegen. Roer door en proef of deze naar wens is, wat zoetstof, honing of gember is hier ook erg lekker in! Vandaag houden we het simpel.

     

    Leg in een diep bord alle groente, de vegetarische kipstukjes en het eitje.

    Lepel de pindasaus erover en klaar is de Gado Gado salade!

    Voeg naar smaak koriander, lente ui, gebakken uitjes of sambal toe.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 428
Calorieën van vet 22
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 18g6%
Proteïne 35g70%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Door te wisselen met een extra ei i.p.v. kip of extra rijst en aardappel zullen de voedingswaarde veranderen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *