Paleo Apple crumble

Appelkruimel als ontbijt, toetje of gewoon zomaar. Dit warme bakje is heerlijk, gezond en kan op ieder moment van de dag.
pinit

Ik heb een zwak voor warme appelgerechten.. Appeltaart, appel door de havermout, uit de magnetron, blokjes door het pannenkoekenbeslag of gewoon gebakken in een pan. Deze appel crumble is (zonder cream) helemaal paleo en bijna net zo lekker als een appelkruimeltaart, bijna.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 25 min Totale tijd 30 minuten Porties: 2 Calorieën: 210

Beschrijving

Deze appel crumble is (zonder cream) helemaal paleo en bijna net zo lekker als een appelkruimeltaart, bijna.

Ingrediënten voor 2 porties crumble

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Snij de appels in kleine blokjes. Ik schil deze nooit. 

    Doe de appel samen met appelmoes en 5 gram van het amandelmeel in een kom. Mix even door.

    Verdeel het mengel over twee ovenbestendige schaaltjes. (Eén grote kan natuurlijk ook, maar dit eet straks makkelijker)

    Doe de rest van het amandelmeel in een klein kommetje en prak de kokosolie hierdoor. Dit kan met een vork of verkruimel het snel met je handen.

    Kokosolie smelt al bij 23 graden, maak je vingertoppen even koud onder de kraan en handel snel.

    Verdeel de amandelkruimel over de schaaltjes en zet deze voor 25 minuten in de oven.

    En die cream dan ?! Ingrediënten voor 2 porties cream 30 gr whey Salted caramel (vanille kan ook) 200 gr magere kwark Mix voor de cream de whey en kwark goed door elkaar. Verdeel de cream vervolgens over de afgebakken crumble.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 210
Calorieën van vet 13
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 22g8%
Proteïne 13g26%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Voedingswaarde paleo crumble per portie;  210 Kcal C.22 F.13 P.3

Crumble inlc. proteincream; 322 Kcal C.27 F.14 P.24

 

Variaties? Meng wat rozijnen en/of kaneel door de appelblokjes voor een een warme wintereditie. Ogen dicht en je zou bijna denken dat je een appeltaartje eet. 

Je kunt deze crumble ook prima omtoveren tot een dessert voor je gasten, serveer in de schaaltjes met een flinke bol vanille ijs erop. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *