Kedgeree met Makreel

Iedere paar weken komt deze weer terug op het menu. Altijd met wat rijst, ei en makreel.
pinit

Indiase Kedgeree wordt van oorsprong meestal als ontbijt gegeten, bij ons thuis komt deze toch wel iedere twee weken terug als lunch of diner. De ingrediënten wisselen vaak, net wat er op dat moment voorhanden is, maar altijd met kurkuma-rijst, sperziebonen, wortel, makreel en een gekookt ei

Ook naar werk is dit een makkelijke box om mee te nemen, hij ‘riekt’ wel een beetje dus goed om tegenwoordig de collega’s op 1,5 meter afstand te houden. 😉

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 1 Calorieën: 542

Beschrijving

Kedgeree is een Indiaas rijstgerecht met makreel, mijn editie is door de jaren heen zo aangepast dat het vast geen 'rijstgerecht meer mag heten. Waarschijnlijk ook geen kedgeree.

Varieer en zelf op los en voeg ook eens wat blokjes bleekselderij, witlof, mais en bonen toe.

Ingrediënten voor één portie

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten in willekeurige volgorde in een kom. Kruid naar wens met extra kerrie en kurkuma, peper, zout, sambal en koriander.

    Kruid naar smaak met extra kerrie, kurkuma, peper, zout, sambal en koriander.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 542kcal
Calorieën van vet 29kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 38g13%
Proteïne 28g57%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Eerlijk is eerlijk, dit is een flinke maaltijd. Ik vind dit gerecht zo smaakvol dat ik mij er graag een beetje mee volprop.:)

De ingrediënten wisselen vaak, net wat er op dat moment voorhanden is, maar altijd met kurkuma-rijst, sperziebonen, wortel, makreel en een gekookt ei.

Heb jij dit recept gemaakt?