Aziatische rijstnoedels

De bekende groente wokmix wordt hier wekelijks gegeten in combinatie met een eiwitbron, rijst of bami. Super snel, voedzaam en heerlijk gekruid.
pinit

Dit gerecht is snel te bereiden en ideaal om mee te nemen in je lunchbox. Ik vind rijstnoedels heerlijk in dit gerecht. Het zijn fijne, dunne noedels van rijst i.p.v. tarwe. Meestal eet ik deze mix samen met wat kip of een (gekookt) ei.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 min Totale tijd 20 minuten Porties: 2 Calorieën: 416

Beschrijving

De combinatie tussen saus en kruiden maken dit gerecht. Oestersaus vond ik vroeger altijd maar smerig klinken, nu pak ik de grote fles wekelijks uit de kast om gerechten op smaak te brengen. 

Ingrediënten voor twee porties

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Houd de knoflook apart en doe de overige gesneden ingrediënten samen met wat olie en miso pasta in een wok pan. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Snij de kipfilet in reepjes en bak mee.

    Bereid ondertussen de noedels volgens de verpakking.

    Zodra de kip is aangebakken voeg je de knoflook toe aan de wok. Bak deze kort mee en voeg de groente samen met de oestersaus toe.

    Wok dit tot de groente iets zachter zijn geworden en schep losjes de gekookte noedels erdoor.

    Roer goed door tot alles mooi vermengd is.

    Verdeel de mix over twee diepe borden.

    Serveer de noedels met wat komkommer, fijngesneden lente-ui of atjar. Kruid naar wens met wat sambal of gebakken uitjes.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 416
Calorieën van vet 6
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 61g21%
Proteïne 26g52%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.