Tiramisu ontbijt

Mijn favoriete toetje! Met dit recept nu ook als lekker ontbijt of tussendoortje.
pinit

Ik weet niet wat het is met tiramisu, maar in elke soort of vorm ben ik geïnteresseerd. Voor het ontbijt, het dessert, smaak roomijs, type kruidnoot, chocolade. Ga zo maar door..

Deze keer lekker makkelijk en redelijk gezond. Deze Tiramisu kan iedere dag!

De basis is hetzelfde als het recept voor de sinaasappel ontbijttaartjes. Met net weer andere combinaties krijg je een totaal ander gerecht. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 5 min Totale tijd 4 uren 10 minuten Porties: 2 Calorieën: 256

Beschrijving

Is dit inmiddels tiramisu editie 3?! Weer een variatie voor je ontbijt. Gooi het in de avond allemaal samen en smul de volgende dag van je verantwoorde tiramisu ontbijtje.

Ingrediënten voor twee porties

Bereiding

  1. Meng de kwark en het eiwitpoeder in een kom en roer dit door.
    Leg 1 blaadje gelatine op een schotel met koud water.

    Neem twee kommetjes en leg in beide een eierkoek. Verdeel het kopje koffie, gezoet met amandelaroma en zoetstof over de eierkoeken.

    Kook wat water en doe 10 ml heet water en het uitgeknepen gelatineblaadje samen in een kommetje. Roer goed door tot deze helemaal is opgelost!

    Meng het gelatine mengsel door de kwark. Goed roeren!

    Verdeel deze mix over de eierkoekbodems ,strooi wat cacao over de bovenkant en zet deze een nachtje de koelkast om op te stijven.

    De volgende dag is het een heerlijke stevige tiramisu pudding!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 256
Calorieën van vet 2
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 24.97g9%
Proteïne 30g60%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Optimel vanille, skyr van Arla, magere kwark.. dit recept is met ieder soort te maken. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.