Vegan cookie dough balls

Deze cookie dough balls zijn vegan en glutenvrij. Een heerlijke snelle snack met maar een paar ingrediënten. 
pinit

Zoals al verklapt in het recept voor de glutenvrije chickpea blondies is de mix rauw te eten. De ingrediënten voor deze vegan cookie dough balls zijn dan ook exact hetzelfde als voor de blondies. Lekker makkelijk!

Er zit enkel wat verschil in de verhoudingen en omdat we deze cookie dough balls niet gaan bakken is er ook geen baking soda nodig.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 9 Calorieën: 73

Beschrijving

Met dit recept maak ik 8-10 balletjes, afhankelijk van het formaat. Door de pindakaas en ahornsiroop proef je geen kikkererwten. 

 

Ingrediënten voor de vegan cookie dough balls

Bereiding

  1. Hak de de helft van de pure chocolade fijn.

    Mix alle ingrediënten (behalve de gehakte chocolade) in een keukenmachine en pulseer deze fijn. Het is een droog en plakkerig geheel. Druk en schep het mengsel tussen het pulsen door terug naar de messen.

    Zodra alles wat meer gemengd is kun je de machine langer laten mixen.

    Voeg als laatste de helft van de gehakte chocolade toe en mix kort mee.

    Draai met schone handen 9 balletjes uit de mix en bewaar deze in de koelkast.

    Smelt ondertussen de rest van de chocolade in de magnetron of au bain marie.

    Dip de cookie dough balls voor de helft in de gesmolten chocolade. 

    Laat de dough balls goed uitharden in de koelkast.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 9


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 73kcal
Calorieën van vet 4kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 5g2%
Proteïne 3g6%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Niet elk soort chocolade is vegan, dit staat op de verpakking.

Heb jij dit recept gemaakt?