Vegan scrambled eggs, een roereitje van tofu. Ik zag dit hier en daar al eens voorbij komen. Toen ik in de toko een mega blok tofu voor een prikkie zag moest ik dit toch eens proberen.
Vegan scrambled eggs
Beschrijving
Leuk voor de afwisseling en smaakvol door alle kruiden die je zelf kan toevoegen. Natuurlijk wél met kurkuma en kerrie voor het roerei effect. ;) Een koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijd.
Ingrediënten voor één portie vegan scrambled eggs
Bereiding
-
Snij de ui en paprika in kleine stukjes.
Prak de tofu met een vork in stukjes, maak ze niet te fijn.
Doe de olijfolie en ui in de pan en bak deze glazig, voeg de paprika toe. Zodra deze iets zachter is kan de tofu in de pan met alle kruiden. Ik doe 1 theelepel kerriepoeder en overige kruiden een halve theelepel. Zodra de kruiden geurig zijn kan de knoflookpoeder erbij.
Na 2 minuutjes de edelgistvlokken toevoegen met eventueel wat water voor een creamy substantie.
Schep op een bord en strooi wat bosui, zout en koriander erover.
Edelgistvlokken geven dit vegan roerei een lekkere kaasachtige smaak.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 350kcal
- Calorieën van vet 19.99kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 17g6%
- Proteïne 26g52%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.