Deze couscous salade maak ik vaak in het weekend. De couscous gebruik ik als basis en alle kliekjes (van bijvoorbeeld de borrelplank van de avond daarvoor) maken het af. Op de foto zie je zo’n creatie met wat chickpea nuts en mijn heerlijke vegan linzenstoof. Heel veel kliekjes.
Als simpele avondmaaltijd is wat gebakken kippendij, hummus of feta ook erg lekker door deze kruidige couscous.
Kruidige couscous salade
Beschrijving
Dit keer gebruik ik een courgette, aubergine en paprika. Natuurlijk kun je dit makkelijk wat aanpassen. Ik zou wel altijd drie stuks groente aanhouden.
Idem geldt voor de kruiden, één of twee kruiden minder maken het gerecht niet minder lekker. Natuurlijk is de voorgestelde combinatie niet voor niets. ;)
Ingrediënten voor één flinke pan
Bereiding
-
Maak de paprika, aubergine en courgette schoon. Snij deze in blokjes van +/- 1x1 cm. Snij de ui en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een grote wok of hapjespan en voeg de ui en knoflook toe, bak alles 2 minuten.
Schep de groente, kruiden met zout en rozijnen erdoor. Bak dit wederom een paar minuten en roer steeds door tot alle kruiden goed verdeeld zijn over de groente.
Doe een deksel op de pan en stoof het geheel 12 minuutjes. Roer af en toe door.
Doe de couscous in een bak en voeg 250 ml kokend water toe samen met 1 eetlepel olijfolie. Dek het direct af met een deksel of wat aluminiumfolie. Laat de couscous 5-10 minuten staan.
Roer hierna de couscous los met een vork en schep het couscous door de pan met de groenten.
Laat het geheel nog +/- 5 minuten op een zacht vuurtje staan.
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 366kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 68g23%
- Proteïne 10g20%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.