Home » Receptenindex » Gekarameliseerde uiensoep

Gekarameliseerde uiensoep

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 06:00

Ik ben dol op goede deals.. dus toen ik van de week ergens 5 kilo uien op de kop tikte wist het het meteen, UIENSOEP! Redelijk simpel en niet veel handelingen.

Bij uiensoep moet ik altijd aan een wintersport in Frankrijk denken, althans wintersport. Er was één kleine piste open, dus wij hebben ons een week vermaakt met eten en drinken in het dorp. Daar aten we ergens een heerlijke uiensoep. 

 

Ingrediënten voor 1 grote pan

  • 1,5 kilo uien
  • 50 gr roomboter
  • 1 el (bruine) suiker
  • 4 tenen knoflook 
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el tijm
  • 2 liter runderbouillon
  • 30 ml ketjap
  • 30 ml worcestersaus

Snij de uien in ringen en de knoflook fijn.

Laat de roomboter smelten in een goede braad/soeppan.

Zodra deze gesmolten is kunnen de uien, knoflook en suiker in de pan. Laat op laag vuur voor 2 uur zachtjes bakken, roer tussendoor zodat er niks aanbakt. Na ongeveer 2 uur is de ui gekarameliseerd en mooi bruin geworden. 

Ik heb vervolgens de ui samen met alle overgebleven ingrediënten in de slowcooker gedaan. Heb je deze niet voeg dan alle ingrediënten toe aan de soeppan met uien.

Breng het geheel aan de kook en laat op een zacht vuurtje voor 3 uur pruttelen.

 

Net als met alle soepen en stoofschotels vind ik de soep de volgende dag het lekkerste.

 

Eet de soep met een blauwe/pittige kaas, ciabatta of stokbrood uit de oven.

De smaak van deze uiensoep is vol, warm en zoet. Door de lange tijd van karameliseren is de smaak echt anders dan je gewend bent. Probeert het uit !

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.