Waarom ben ik zo dol op havermout?

Havermout is super voedzaam, makkelijk in gebruik en lekker van smaak. Ik ontbijt graag met een portie havermoutpap, verwerk havermout in wafels of bak er wat lekkers mee.

Het is misschien wel één van de budget-vriendelijkste superfoods!

Waarom ben ik zo dol op havermout? Hieronder mijn redenen

  1. Voedzaam (en goed voor de lijn 😉 )

De vezels in havermout zorgen maar voor een lichte stijging van je bloedsuikerspiegel. De koolhydraten worden langzaam opgenomen. Dit houdt simpel gezegd in dat je langer vol zit omdat alles wat langzamer wordt verteert door je lijf.

Door te ontbijten met een een lekkere kom havermoutpap zorg je ervoor dat je maag nog lang ‘vol’ zit.

Een portie havermout bevat in basis vaak ongeveer 40 gram, dit zijn slechts 150 kcal! (de toppings buiten beschouwing gelaten)

  1. Goedkoop & gemak

Heb je wel eens goed naar de prijs van een pak havermout gekeken?! Daar kan toch niks tegenop. Zoveel goeds voor zo een klein bedrag. Waarom te veel centen uitgeven aan overgewaardeerde superfoods, granola’s (met suiker), of andere tropische zadenmixen. Natuurlijk hier en daar een extra schepje chiazaad of lijnzaad juich ik toe. Maar kies voor een basis met havermout. Lief voor je lijf en portomonee!

  1. Oneindige variaties

Havermout is ontzettend veelzijdig. Fijn gemalen is het een makkelijke vervanger voor bloem in recepten. Op mijn website kun je makkelijk filteren op het soort ingrediënt. Neem hier eens een kijkje onder ‘havermout’ en laat mij weten waar je oog op valt. Een paar favorieten die je hier ook kunt vinden:

Aanbevolen artikelen