Home » Receptenindex » KETO Cloud Bread, koolhydraatarm brood

KETO Cloud Bread, koolhydraatarm brood

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 06:00

Broodjes & eieren, in alle versies vind ik dit heerlijk. Ik ben geen broodfan als het aankomt op de voedingswaarde. Om toch het effect van een bammetje te hebben is dit recept voor Cloud Bread een uitkomst.

Deze koolhydraatarme broodjes zijn hoog in vet en eiwit, en laag in koolhydraten. Erg lekker met een plakje gerookte zalm, hummus of avocado. 

Deze broodjes zijn 12 uur na maken het lekkerste van structuur.

Een goed recept voor de meal prep dag dus. ;)

 

Ingrediënten voor 4-6 broodjes:

  • 2 eieren
  • 20 gr roomkaas
  • snuf zout
  • mini snuf baking soda

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije beslagkom. Klopt het eiwit met een snufje zout en soda tot stevige wolken.

Je moet de beslagkom op z'n kop kunnen houden, klop niet door als het deze status is bereikt.

Meng het eigeel en roomkaas samen tot een geheel (zonder klontjes).

Spatel het eigeelmengsel door de stijve eiwitten, spatel voorzichtig want de luchtigheid moet niet verdwijnen.

 

Bekleed en ovenplaat met bakpapier en schep gelijke rondjes op de plaat.  Deze lopen nog wat uit dus houd wat ruimte tussen de broodjes.

Bak de broodjes af in 15-25 minuten.

Elke oven is anders, ze zijn goed als deze lichtbruin gekleurd zijn.  Haal uit de oven en laat afkoelen. 

 

Bewaar afgesloten (in een zakje) in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen.

 

Voedingswaarde gehele recept (4-6 broodjes) excl. beleg

211 Kcal C.2 F.15 P.17


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.