Bulk havermoutpap met banaan en pindakaas

Dit ontbijt bleek een goede basis, die ochtend werd er door de mr. spontaan een halve marathon gelopen.
pinit

Dit recept is ontstaan in een zoektocht naar variatie in het ontbijt van de mr. Na een lange tijd met alleen maar gebakken eieren, kaas en kalkoen werd het toch tijd voor wat nieuws.

In eerste instantie werd dat ‘nieuws de beukers shake. Dit is inmiddels 70% van de werkdagen dit het ontbijt geworden. De smaak heeft iets weg van cakebeslag, het is een heftig goedje. 

De ingrediënten voor de shake worden in dit recept gebruikt voor een flinke havermoutpap.

Dit ontbijt bleek een goede basis, die ochtend werd er spontaan een halve marathon gelopen. (True story)

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Totale tijd 10 minuten Porties: 1 Calorieën: 813

Beschrijving

De ideale havermoutpap wanneer je snel aan het werk moet en toch een flinke bodem nodig hebt.

De combinatie van pindakaas, banaan en eiwitpoeder is heerlijk.

Ingrediënten voor 1 flinke portie havermoutpap

Bereiding

  1. Prak één helft van de banaan fijn en snij de andere helft in plakjes.

    Doe de prak, havermout en het snufje zout in een steelpannetje en doe hier water bij tot alles net onder staat.

    Breng dit alles aan de kook. Roer af en toe door tijdens het koken en ga door tot het een mooie egale pap is geworden.

    Haal de pan van het vuur en voeg het eiwitpoeder toe. Goed roeren tot alle klontjes zijn verdwenen. Als het geheel te dik is kun je voorzichtig wat water toevoegen.

    Doe de pap in een kom en verdeel de overgebleven banaan, rozijnen en pindakaas over de pap.

    Even laten zakken voordat je de sportschoenen aantrekt!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 813
Calorieën van vet 25
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 93g31%
Proteïne 50g100%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Met nog wat extra cacao tover je de maaltijd helemaal om tot een mega pap.

Afhankelijk van het soort eiwitpoeder is deze havermoutpap vegan

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.