Pumpkin Pie oatmeal

Een vullende bak havermout vol groente.
pinit

Wederom weer een havermoutpap voor de start van mijn marathontraining. Deze flinke bak was de basis voor een duurloop van 35 kilometer. Aan het ontbijt lag het niet, dit is echt heerlijke combinatie. Ben je fan van de carrot cake oats, dan ga je hier ook van smullen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 1 Calorieën: 475

Beschrijving

Deze heerlijke havermoutpap met pompoen lijkt op de carrot cake editie. De zachte pompoen gaat veel meer op in de pap, daardoor wordt deze extreem creamy. Echt heel lekker! ;)

Als variatie is ook wat banaan, honing, kokos of pindakaas erg lekker.

 

Ingrediënten voor 1 portie Pumpkin Pie Oatmeal

Bereiding

  1. Doe de pompoenblokjes, havermout, halve banaan (in stukjes) en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

    Breng dit zachtjes aan de kook en laat 10-15  minuten pruttelen. Roer geregeld door en voeg ook de kruiden toe. Proef op het einde of je de pap wat zoeter wilt en voeg eventueel wat zoetstof toe. Afhankelijk van de rijpheid van de banaan vind ik dit meestal niet meer nodig (maar wel lekker).

    Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze in een kommetje. Leg hier de noten, rozijnen en de andere helft van de banaan op.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 475kcal
Calorieën van vet 14kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 73g25%
Proteïne 15g30%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Voedingswaarde totaal 475 Kcal C.73 F.14 P.15

Een flink ontbijt... Wil je wat besparen skip of verruil dan de pecannoten, dit scheelt al 110 kcal.

Pap: 251 Kcal. C.45 F.3 P.8

Toppings: 224 Kcal C.28 F.11 P.3

Heb jij dit recept gemaakt?