Al tig keer heb ik een bloemkoolpizza gemaakt. Telkens was ik te lui om halverwege de oventijd de pizza om te keren.
Of het nu door het omkeren komt of het gebruik van een extra eitje durf ik niet te zeggen, maar deze pizza was super stevig. Zo stevig dat je de pizza in punten kan snijden en met de hand kan oppeuzelen.
Stevige bloemkoolpizza
Beschrijving
De bereiding en verhouding lijkt erg op de Bloemkool borrel bites. De gewone kaas is vervangen voor wat zuivelspread en er zit wat extra ei in de bodem.
Ingrediënten voor 1 bloemkoolpizza
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak, snij of rasp de bloemkool naar 'rijst' bak deze 15 tot 20 minuten in een pan. We willen zoveel mogelijk vocht eruit bakken. Laat deze kort in de pan afkoelen.
Schep de rijst hierna in een notendoek of theedoek. Knijp en druk nu al het vocht uit de bloemkoolrijst.
Wanneer je geen vocht meer uit de bloemkoolslush krijgt kan je deze in een kom mengen met de eieren, zuivelspread, zout en de kruiden.
Neem een bakplaat met bakpapier en vorm een mooie pizza op de plaat.
Plaats deze voor 15-20 minuten in het midden van de oven. Hierna is het tijd om de pizza om te draaien, bij mij was deze stevig genoeg om te flippen met een grote spatel.
Plaats nogmaals in de oven voor 10-15 minuten.
Na deze baktijd gaan we de toppings aanbrengen.
Plaats voor de laatste keer in de oven voor 5 a 10 minuten, tot de pizza er smakelijk uit ziet!
Wees niet te enthousiast met de toppings. Te veel vochtige ingrediënten maakt de bodem weer zacht!
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 390kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 15g5%
- Proteïne 33g66%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Kan een pizza nog gezonder? Geen gluten en geen koolhydraten afkomstig uit tarwe.