Wat de pad thai is in Thailand, is Char Koay Teow in Maleisië. Een snelle roerbak met noodles, garnalen en een typische sauscombinatie.
Pad thai heb ik om ongegronde redenen nooit interessant gevonden, een goede kom char kaoy teow des te meer!
Het is eenvoudig te maken en verrassend lekker.
Char Koay Teow
Beschrijving
Het recept zoals het mij geleerd is in Penang heb ik iets aangepast. Er zijn 2 minder geslaagde edities aan vooraf gegaan om tot deze lekkere combinatie van noedels, garnalen en saus te komen.
Ingrediënten voor 1 portie Char Koay Teow
Bereiding
-
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de ingrediënten voor de saus alvast samen en zet apart.
Snij de knoflook goed fijn en verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan op hoog vuur. Zodra de pan warm is kunnen de garnalen hierbij, schroei dicht en voeg de knoflook toe. Roer even door en doe de wokgroente erbij. Wanneer de groente iets zachter is kunnen de noodles en saus worden toegevoegd. Even lekker door wokken en klaar is de char kaoy teow!
Serveer in een diep bord en strooi de lente-uites over de noedels. Lekker met wat komkommer en sambal.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 467kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 62g21%
- Proteïne 41g82%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
*In het traditionele recept ging 80 gr garnaal, 80 gr groente en een stuk meer noedels.
De groente en eiwitten zijn in mijn versie beter vertegenwoordigd.
Het is overigens een absolute aanrader om op vakantie te zoeken naar kookcursussen bij lokalen. Boeken zijn leuk, maar het koken volgens de originele recepten in een meestal zeer bijzondere setting vind ik geweldig!